Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60372 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
60 g | Kandované ovoce |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Mandle |
280 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
90 g | Rozinky |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Bílková poleva [32368] | |
---|---|
20 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 166,2mg |
Draslík | 109,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 136,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Rozinky, Strouhanka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme 30 g másla, po ztuhnutí vysypeme strouhankou. Oloupané mandle nasekáme na drobno, kandované ovoce nakrájíme a spolu s rozinkami promícháme s hrubou moukou. |
2 | Zbylé změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme špetku soli, žloutky a opět našleháme. Poté přidávám střídavě mouku a mléko. Do poslední dávky přimícháme kypřicí prášek. Poté do těsta přidáme kandované ovoce s mandlemi a rozinkami. Na závěr lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků. |
3 | Těsto naplníme do formy (naplníme formu jen ze tří čtvrtin) a pečeme zhruba hodinu. Jakmile se těsto po vpichu nechytá špejle, je upečené. |
4 | Zhruba 10 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. |
5 | Vychladlou bábovku polijeme připravenou polevou. |
6 | Bílková poleva [32368]: |
7 | Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa. |