Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60373

Ingredience

1 kávová lžička Chlebový kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
270 g Mouka pšeničná hladká
250 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Sezamová semínka
0,5 kávová lžička Sůl
270 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
18% Sacharidy 66 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 2 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žitné žemličky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. V troše vlažné vody rozšleháme sušený chlebový kvásek, droždí utřené s cukrem.

2

Mouky smícháme v míse (20 g hladké mouky si necháme na posypání válu), přidáme ušlehaný kvásek s droždím, zbylou vlažnou vodu (několik lžic si necháme na potření žemlí), olej a sůl a dobře promícháme. Hnětačem těsto zpracováváme, až se nelepí na stěny mísy. Poté je přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny kynout.

3

Vykynuté těsto dobře prohněteme, utvoříme z něj váleček a nakrájíme na 12 kousků. Tvarujeme malé bochánky, které klademe na plech, potíráme vodou a posypeme sezamem. Žemličky přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi hodinu kynout. Poté pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept