Recept

Drobenkový višňový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60377

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 g Mandle
400 g Mouka polohrubá
210 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 862kJ
28% Sacharidy 100 g
55% Tuky 41 g
1% Sodík 19 mg
22% Bílkoviny 12 g

Drobenkový višňový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.

2

Višně opláchneme, zbavíme pecek a stopek a necháme okapat.

3

Mandle oloupeme a nakrájíme na drobné lístky (případně koupíme již plátkované mandle). Lískové ořechy umeleme.

4

Zbylé máslo, cukr, vanilku, vejce, sůl, mouku s kypřicím práškem a lískové ořechy hnětačem vymícháme, až se začnou tvořit drobné hrudky.

5

Jednu třetinu dáme na dno formy, z druhé třetiny tvarujeme okraje (aby šťáva z višní nevytékala). Těsto poklademe rovnoměrně višněmi, zakryjeme zbylým těstem a posypeme mandlovými plátky. Koláč dáme péci do předehřáté trouby.

6

Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept