Drobenkový višňový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenkový višňový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60377 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Mandle |
210 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 82,9mg |
Draslík | 543,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mandle, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drobenkový višňový koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla. |
2 | Višně opláchneme, zbavíme pecek a stopek a necháme okapat. |
3 | Mandle oloupeme a nakrájíme na drobné lístky (případně koupíme již plátkované mandle). Lískové ořechy umeleme. |
4 | Zbylé máslo, cukr, vanilku, vejce, sůl, mouku s kypřicím práškem a lískové ořechy hnětačem vymícháme, až se začnou tvořit drobné hrudky. |
5 | Jednu třetinu dáme na dno formy, z druhé třetiny tvarujeme okraje (aby šťáva z višní nevytékala). Těsto poklademe rovnoměrně višněmi, zakryjeme zbylým těstem a posypeme mandlovými plátky. Koláč dáme péci do předehřáté trouby. |
6 | Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. |