Jahody Sabayone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody Sabayone
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6038 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Cukr moučkový |
400 g | Jahody zahradní |
100 ml | Sirup cukerný |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 266g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 626,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup cukerný, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody Sabayone postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme cukerný sirup, smícháme cukr s vodou v poměru 1:1. Svaříme, přecedíme přes jemné síto a necháme vychladit. |
2 | Poté do sirupu přidáme žloutky, sekt, vložíme do vodní lázně a vyšleháme do pěny. |
3 | Jahody omyjeme, očistíme a posypeme moučkovým cukrem. Rozdělíme do sklenic nebo misek, zalijeme sabayonem a podáváme. |