Ovocný koláč s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný koláč s ricottou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60381 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Hrách |
70 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Náplň | |
100 g | Borůvky |
200 g | Jahody |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
200 g | Ricotta |
100 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 54,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 163,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Borůvky, Med včelí, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrách, Sůl, Jahody, Tvaroh měkký, Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný koláč s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Jahody nakrájíme na kousky a spolu s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Formu vytřeme máslem. |
2 | Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky a nakrájíme 60 g másla. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout. |
3 | Na vále rozválíme placku, vložíme do formy, vytvarujeme, na těsto položíme pečicí papír a poklademe sušeným hrachem. Těsto necháme asi 20 minut v chladu. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Z těsta odstraníme hrách i papír a pečeme dalších 5 minut. |
4 | Upečený koláč nechám vychladnout na mřížce, poté opatrně vyklopíme z formy a položíme na mísu. |
5 | V míse utřeme tvaroh s ricottou, pomerančovou kůrou a tekutým medem. |
6 | Na dno koláče vlijeme tvarohovou náplň, tu poklademe ovocem a potřeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku. |