Višňový dezert s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový dezert s tvarohem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60386 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Višně |
Tvarohová náplň | |
---|---|
1 ks | Citrony |
80 g | Cukr moučka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Tvaroh tučný |
2 kávová lžička | Vanilkový cukr |
2 ks | Vejce slepičí |
Těsto | |
80 g | Máslo |
200 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Na vymazání formy | |
15 g | Máslo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 107,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 526,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Višně, Citrony, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tučný, Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Vanilkový cukr, Máslo, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový dezert s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vytřeme máslem. Sušenky dáme do igelitového sáčku, válečkem je rozdrtímea dáme je do mísy. V kastrólku rozpustíme máslo, které nalijeme na sušenky a dobře vše promícháme. Směs vyklopíme do dortové formy, pomocí lžíce nebo vařečky ji důkladně přitlačíme ke dnu. Vzniklý korpus dáme do lednice ztuhnout asi na 20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a odkapané višne vypeckujeme, odložíme je do misky. |
2 | Připravíme si tvarohovou náplň: chemicky neošetřený citrón (bio) omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme do skleničky. V míse vymícháme měkký tučný tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, moukou, citrónovou kůrou a šťávou. |
3 | Na ztuhlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou směs, navrch poklademe višně slupkou dolů. Koláč pečeme pomalu při 180°C přibližně 45-50 minut do zlatova. Asi v polovině pečení položíme na koláč pečící papír. Upečený koláč hned z trouby nevytahujeme, ale necháme ho dojít při vypnuté teplotě s otevřenými dvířky asi 5 minut. |
Poznámka
Místo višní můžeme použít sladkokyselé třešně, například hodně tmavé (černé) nebo i sladkotrpké ptáčnice.