Recept

Višňový dezert s tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60386
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

200 g Višně
Tvarohová náplň
1 ks Citrony
80 g Cukr moučka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Tvaroh tučný
2 kávová lžička Vanilkový cukr
2 ks Vejce slepičí
Těsto
80 g Máslo
200 g Sušenky BeBe světlé jemné
Na vymazání formy
15 g Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 112 mg
19% Bílkoviny 11 g

Višňový dezert s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vytřeme máslem. Sušenky dáme do igelitového sáčku, válečkem je rozdrtímea dáme je do mísy. V kastrólku rozpustíme máslo, které nalijeme na sušenky a dobře vše promícháme. Směs vyklopíme do dortové formy, pomocí lžíce nebo vařečky ji důkladně přitlačíme ke dnu. Vzniklý korpus dáme do lednice ztuhnout asi na 20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a odkapané višne vypeckujeme, odložíme je do misky.

2

Připravíme si tvarohovou náplň: chemicky neošetřený citrón (bio) omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme do skleničky. V míse vymícháme měkký tučný tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, moukou, citrónovou kůrou a šťávou.

3

Na ztuhlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou směs, navrch poklademe višně slupkou dolů. Koláč pečeme pomalu při 180°C přibližně 45-50 minut do zlatova. Asi v polovině pečení položíme na koláč pečící papír. Upečený koláč hned z trouby nevytahujeme, ale necháme ho dojít při vypnuté teplotě s otevřenými dvířky asi 5 minut.

Poznámka

Místo višní můžeme použít sladkokyselé třešně, například hodně tmavé (černé) nebo i sladkotrpké ptáčnice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept