Recept

Třená třešnová bublanina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60387

Ingredience

450 g Třešně
Na vymazání formy
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo
Těsto
1 ks Citrony
150 g Cukr krupice
1,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
110 g Máslo
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 096kJ
19% Sacharidy 69 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 40 mg
14% Bílkoviny 8 g

Třená třešnová bublanina postup přípravy receptu:

1

Omyté třešně necháme okapat. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Z poloviny citrónu vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Troubu si předehřejeme na 200°C. Dortovou nebo malou čtvercovou formu vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Polovinu třešní vypeckujeme a odložíme zvlášť.

2

Do větší mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva. K mouce přimícháme zrníčka z celého vanilkového lusku, 2ks vejce a sůl. V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim pomalu přimícháme rozpuštěné vlahé máslo, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme. Vaječnou směs promícháme s moukou. Vyšleháme si bílky na tuhý sníh, ten nakonec zlehka zapracujeme do těsta.

3

Těsto vylijeme do formy, do těsta rovnoměrně rozdělíme nevypeckované třešně a dáme péct. Pečeme při 200°C 15 minut, pak opatrně vysuneme formu z trouby, na těsto rovnoměrně rychle poklademe vypeckované třešně se slupkou nahoru a znovu pečeme dozlatova dalších 15-20 minut. Během pečení těsto zakryjeme pečícím papírem.

4

Upečenou zlatou bublaninu nakrájíme na porce až vychladlou a podáváme.

Poznámka

Forma by měla mít přibližně 24-25cm průměr. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme propečení párátkem nebo špejlí - těsto se nesmí lepit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept