Recept

Čokoládový piškot s višněmi a zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60389
Kategorie: Koláče

Ingredience

5 polévková lžíce Zmrzlina čokoládová
Višňový sirup
100 g Cukr krupice
1 kg Višně
50 ml Voda pitná
Těsto
50 g Kakao
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
125 g Máslo
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Vanilkový cukr
2 ks Vejce slepičí
Čokoláda
100 g Čokoláda na vaření
12 polévková lžíce Smetana 12%

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 163kJ
22% Sacharidy 80 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 56 mg
20% Bílkoviny 11 g

Čokoládový piškot s višněmi a zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si višňový sirup: myté višně (bez stopek) necháme v sítu okapat, pak je rozkrojíme na poloviny a vypeckujeme. Dáme je do rendlíku, přisypeme cukr a zalijeme vodou. Promícháme a při mírné teplotě je přivedeme k varu. Pomalu je vaříme do změknutí asi 6-10 minut podle druhu. Občas směs promícháme, ale nesmí se rozvařit. Třešně scedíme a šťávu znovu přivedeme znovu pomalu k varu. Vaříme asi 6-10 minut, až vznikne hustší sirup. Rendlík se sirupem odstavíme z plotny a do něj zlehka zamícháme uvařené višně.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Menší plech si vyložíme pečícím papírem.

3

Připravíme těsto: do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce rozklepneme, oddělíme zvlášť pečlivě žloutky a bílky. V druhé míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Do utřeného másla postupně přimícháme žloutky a směs vyšleháme do pěny. Nakonec zamícháme kakao. Do menší misky si nalámeme kvalitní čokoládu, přidáme 2 lžíce smetany a v mikrovlnné troubě čokoládu rozpustíme (asi 1-1,5 minuty při 600W). Čokoládu necháme chvilku vychladnout. Mezitím vyšleháme bílky na tuhý sníh. Žloutkovou pěnu promícháme s rozpuštěnou čokoládou, pak přimícháme postupně mouku a nakonec sníh z bílků.

4

Těsto nalijeme na plech do výšky přibližně do 2 cm. Pečeme při 170°C 25-30 minut dozlatova. Jestli je těsto upečené, zkontrolujeme párátkem - těsto se nesmí lepit. Plech s upečeným těstem zakryjeme pečícím papírem nebo mřížkou, opatrně ho překlopíme.

5

Ještě teplý upečený piškot nakrájíme úhledně na čtverce a dáme je na servírovací talířky. Na každou porci naneseme polévkovou lžicí kopeček čokoládové zmrzliny, kterou ozdobíme višněmi s teplým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept