Recept

Čokoládová zmrzlina s červenou řepou a brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60391
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

3 polévková lžíce Brusinky
Pyré z řepy
350 g Červená řepa
1 dl Mléko plnotučné
3 dl Voda pitná
Krém
100 g Čokoláda 70% kakao
90 g Cukr krystal
2 polévková lžíce Med včelí
2 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Rum
2 dl Smetana na šlehání
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
6% Sacharidy 20 g
30% Tuky 22 g
5% Sodík 103 mg
17% Bílkoviny 10 g

Čokoládová zmrzlina s červenou řepou a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Dobře omytou řepu dáme do menšího pekáčku, podlijeme ji vodou (podle velikosti pekáčku přibližně 2-3dl). Řepu pomalu pečeme 1 hodinu. Vychladlou upečenou řepu oloupeme, rozkrájíme na menší kousky, které v mixéru rozmixujeme s 1 dl mléka. Pak vzniklou kaši - pyré přes jemné síto prolisujeme. Sušené brusinky propláchneme v sítu a necháme odkapat.

2

Čerstá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky. Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, které si odložíme. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Ve větším rendlíku přivedeme téměř k varu 2dl mléka s 2dl smetany. Pak rendlík odstavíme z plotny. K žloutkové pěně za stálého šlehání přilijeme 1 -1,5dl teplé smetany s mlékem. Jakmile se směs spojí, nalijeme ji do rendlíku ke zbylé smetaně. Stále mícháme, při nižší teplotě směs přivedeme k varu. Vaříme maximálně 3-4 minuty (ne déle). Jakmile začne krém houstnout, odstavíme ho z plotny. Přimícháme do něj rozlámanou čokoládu a tekutý med.

3

Když krém trochu vychladne, zamícháme do něj rum, pyré z řepy a med. Ponorným mixérem směs rozmixujeme, až je krém hladký a nadýchaný. Nakonec do něj zamícháme brusinky.

4

Vyšlehaný krém přeneseme do plastové krabičky, uzavřeme ji a dáme zmrazit do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept