Recept

Jarní hrášková polévka s ředkvičkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60393
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
100 g Hrášek mražený
30 g Máslo
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
8 ks Ředkvička
100 ml Smetana ke šlehání
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 655kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 8 g
3% Sodík 55 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jarní hrášková polévka s ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.

2

V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.

3

Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.

Poznámka

K polévce se hodí chléb, nakrájený na kostičky. Osmažíme ho na másle. Před koncem smažení ke chlebu přimícháme 2 stroužky česneku, který pokrájíme nadrobno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept