Pesto z rukoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pesto z rukoly
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60396 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
120 g | Rukola |
0,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
50 g | Vlašské ořechy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 603,8mg |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 17,3mg |
Vláknina | 900,0mg |
Vitamín A | 146,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek, Olej olivový extra panenský, Pepř bílý, Rukola, Sůl, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pesto z rukoly postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy nasucho v pánvi opražíme dozlatova. Oloupané stroužky česneku a opražené ořechy pokrájíme nadrobno. |
2 | Do mixéru dáme omytou a dobře odkapanou rukolu, kterou jsme pokrájeli na malé kousky, nastrouhaný sýr Parmezán, česnek, sůl, bílý pepř a oříšky. Krátce směs promixujeme, poté postupně přidáváme olivový olej a mixujeme, až dosáhneme hrubší pasty. |
3 | Jakmile je pesto hotové, naplníme sklenici a dobře uzavřeme. Pesto skladujeme v lednici. |
Poznámka
V ledničce pesto vydrží dlouho - až 14 dní, můžeme ho i zamrazit, podáváme k různým těstovinám.