Recept

Široké nudle s rukolovým pestem a Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60397
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Sýr Parmezán
Vařené těstoviny
500 g Nudle široké
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Pesto z rukoly [60396]
2 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř bílý
120 g Rukola
0,5 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Parmezán
50 g Vlašské ořechy

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 718kJ
27% Sacharidy 99 g
11% Tuky 8 g
26% Sodík 516 mg
38% Bílkoviny 21 g

Široké nudle s rukolovým pestem a Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Široké nudle vložíme do vroucí vody, občas je promícháme, snížíme teplotu a nudle pomalu vaříme podle návodu. Mezitím si do misky nastrouháme sýr Parmezán.

2

Uvařené nudle scedíme, promícháme s pestem z rukoly, každou porci posypeme sýrem a hned podáváme.

3

Pesto z rukoly [60396]:

4

Vlašské ořechy nasucho v pánvi opražíme dozlatova. Oloupané stroužky česneku a opražené ořechy pokrájíme nadrobno. Do mixéru dáme omytou a dobře odkapanou rukolu, kterou jsme si pokrájeli na malé kousky, nastrouhaný sýr Parmezán, česnek, sůl, bílý pepř a oříšky. Krátce směs promixujeme, poté postupně přidáváme olivový olej a mixujeme, až dosáhneme hrubší pasty.

5

Jakmile je pesto hotové, naplníme sklenici a dobře uzavřeme. Pesto skladujeme v lednici.

Poznámka

K těmto těstovinám se nejlépe hodí jako příloha čerstvá, na osminky pokrájená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept