Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 604

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
7 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 149kJ
30% Sacharidy 108 g
34% Tuky 25 g
13% Sodík 268 mg
38% Bílkoviny 21 g

Dukátové buchtičky postup přípravy receptu:

1

Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.

2

Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.

3

Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.

Poznámka

Dukátové buchtičky podáváme s vanilkovým nebo vinným šodó. Použijeme rozpuštěný tuk nejlépe máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept