Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60400 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Harissa pasta |
2 kávová lžička | Hořčice kremžská |
2 ks | Klobása bílá |
2 kávová lžička | Majonéza |
2 ks | Žemle tuková |
Salát | |
---|---|
4 ks | Cherry rajčata |
1 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Citrónová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
50 g | Rukola |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 24,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 89,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Klobása bílá, Žemle tuková, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice kremžská, Majonéza, Cherry rajčata, Citrónová šťáva, Kopr, Pepř bílý, Rukola, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme rukolový salát. Rukolu, čerstvý kopr, jarní cibulku a rajče omyjeme a osušíme čistou utěrkou. Rukolu pokrájíme na větší kousky, kopr posekáme na drobno, cibulku a cherry rajčátka si nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí, bílým pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Salát dobře promícháme. |
2 | Bílé grilovací klobásky opečeme nasucho v pánvi s nepřilnavým dnem. Klobásky pečeme z každé strany do zlatohněda. |
3 | 2 pletenky - velké housky rozkrojíme na poloviny. Spodní strany pletenek potřeme majonézou (nejlépe majonézou Hellmans), obložíme je připraveným salátem, na něj položíme ugrilované klobásky, potřeme je malým množstvím ostré pomazánky Harrisy. Vrchní strany pletenek potřeme kremžskou hořčicí, přiklopíme je na klobásky a podáváme. |
Poznámka
Pletenka - velká houska z bílé mouky. Místo těchto velkých housek můžete použít větší bagety.