Jednoduchý recept

Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60400
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

1,5 kávová lžička Harissa pasta
2 kávová lžička Hořčice kremžská
2 ks Klobása bílá
2 kávová lžička Majonéza
2 ks Žemle tuková
Salát
4 ks Cherry rajčata
1 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Citrónová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
50 g Rukola
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 922kJ
9% Sacharidy 33 g
10% Tuky 7 g
0% Sodík 4 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme rukolový salát. Rukolu, čerstvý kopr, jarní cibulku a rajče omyjeme a osušíme čistou utěrkou. Rukolu pokrájíme na větší kousky, kopr posekáme na drobno, cibulku a cherry rajčátka si nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí, bílým pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Salát dobře promícháme.

2

Bílé grilovací klobásky opečeme nasucho v pánvi s nepřilnavým dnem. Klobásky pečeme z každé strany do zlatohněda.

3

2 pletenky - velké housky rozkrojíme na poloviny. Spodní strany pletenek potřeme majonézou (nejlépe majonézou Hellmans), obložíme je připraveným salátem, na něj položíme ugrilované klobásky, potřeme je malým množstvím ostré pomazánky Harrisy. Vrchní strany pletenek potřeme kremžskou hořčicí, přiklopíme je na klobásky a podáváme.

Poznámka

Pletenka - velká houska z bílé mouky. Místo těchto velkých housek můžete použít větší bagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept