Recept

Pikantní červené zelí s černým rybízem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60401
Kategorie: Přílohy

Ingredience

200 g Černý rybíz
700 g Červené zelí
70 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
5% Sacharidy 18 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 83 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pikantní červené zelí s černým rybízem postup přípravy receptu:

1

Z hlávky červeného zelí odstraníme první velké listy, hlávku rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky, které dáme do velké mísy. Zelí posypeme solí, cukrem (60g), čerstve pomletým černým pepřem, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem a drceným kmínem. Pomocí rukou zelí dobře promícháme, zároveň ho i promačkáme. Černý rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu a necháme okapat.

2

V hrnci rozehřejeme olej na kterém zelí krátce orestujeme. Pak ho zakryjeme pokličkou a dusíme při mírnější teplotě přibližně 18-20 minut. Občas promícháme. Poté přidáme k zelí rybíz, dochutíme cukrem (5-10g) a dusíme ještě 4-5 minut. Zelí nezahušťujeme.

3

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, které vysmažíme na pánvičce dozlatova. Vysmaženou slaninu přimícháme až do hotového zelí.

Poznámka

Pokud by zelí pustilo hodně vody, slijeme ji a zvlášť ji v pánvičce, kde jsme si vysmažili slaninu, necháme odpařit na hustější sirup, který přimícháme do zelí. Takto připravené červené zelí se hodí k různě připravenému masu. Místo černého rybízu můžeme použít rybíz červený nebo kombinaci. Dušené červené zelí s rybízem můžeme podávat jen s vařenými brambory nebo s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept