Jednoduchý recept

Pikantní rajčata - pomalu pečená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60403

Ingredience

2 špetka Bazalka
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
50 ml Olej olivový
2 špetka Oregano
1 kg Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 662kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pikantní rajčata - pomalu pečená postup přípravy receptu:

1

Očistíme si 4-5 stroužků česneku, pokrájíme velmi drobně a dáme do misky. Přidáme olivový olej (asi 30-35ml), sůl, cukr podle kyselosti rajčat, čerstvě pomletý pepř a sušené bylinky: bazalku, tymián a oregano. Směs dobře promícháme.

2

Troubu předehřejeme na 110°C. Omytá a zralá rajčata (střední velikosti) rozkrojíme na poloviny. Plech vytřeme olivovým olejem (15ml) a na něj poskládáme rajčata řezem navrch a každý řez potřeme připravenou bylinnou směsí. Rajčata budeme péct velmi pomalu přibližně 120-150 minut.

3

Upečená zcvrknutá rajčata budou pikantní a šťavnatá.

Poznámka

Takto připravená rajčata se nejlépe hodí ke špagetám, makarónům i masu jako příloha. Nahradí rajskou omáčku. Doplníme je nastrouhaným tvrdým sýrem podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept