Pikantní rajčata - pomalu pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rajčata - pomalu pečená
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60403 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 špetka | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Oregano |
1 kg | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 593,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oregano, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rajčata - pomalu pečená postup přípravy receptu:
1 | Očistíme si 4-5 stroužků česneku, pokrájíme velmi drobně a dáme do misky. Přidáme olivový olej (asi 30-35ml), sůl, cukr podle kyselosti rajčat, čerstvě pomletý pepř a sušené bylinky: bazalku, tymián a oregano. Směs dobře promícháme. |
2 | Troubu předehřejeme na 110°C. Omytá a zralá rajčata (střední velikosti) rozkrojíme na poloviny. Plech vytřeme olivovým olejem (15ml) a na něj poskládáme rajčata řezem navrch a každý řez potřeme připravenou bylinnou směsí. Rajčata budeme péct velmi pomalu přibližně 120-150 minut. |
3 | Upečená zcvrknutá rajčata budou pikantní a šťavnatá. |
Poznámka
Takto připravená rajčata se nejlépe hodí ke špagetám, makarónům i masu jako příloha. Nahradí rajskou omáčku. Doplníme je nastrouhaným tvrdým sýrem podle chuti.