Recept

Křehký máslovo-sýrový koláč s koktejlovými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60404
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na podsypání válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto
110 g Máslo
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
Na vymazání plechu
2 polévková lžíce Olej olivový
Na vytření formy
1,5 polévková lžíce Máslo
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Rajčatová směs
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Kečup ostrý
3 polévková lžíce Olej olivový
1,2 kg Rajčata koktejlová
3 polévková lžíce Rozmarýn
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 765kJ
8% Sacharidy 29 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 281 mg
20% Bílkoviny 11 g

Křehký máslovo-sýrový koláč s koktejlovými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Koktejlová menší rajčata omyjeme, osušíme, poskládáme je na olejem vytřený plech a dáme do trouby. Budeme je péct přibližně 30 minut při 160°C.

2

Sýr Parmezán nastrouháme do mísy, přidáme k němu na kostky pokrájené máslo, hladkou mouku, sůl, bílý pepř a rozšlehané vejce. Těsto v míse nejdříve promícháme vařečkou, postupně přilijeme 2-3 lžíce studeného mléka a pomocí rukou směs zpracujeme na tužší, ale vláčné těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku o síle 1,5 - 2cm. Placka by měla být větší než je koláčová nebo dortová forma. Formu vytřeme máslem, vysypeme moukou a vyložíme těstem dno i stěny. Těsto vložíme na 20-30 minut do mrazničky odpočinout.

3

Mezitím, co se pečou rajčata, připravíme si směs na potření koláče: 2 větší očištěné stroužky česneku posekáme nadrobno, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý černý pepř, olivový olej, nadrobno posekané čerstvé lístky z rozmarýnu a bazalky. Směs pak promícháme s upečenými rajčaty a podle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Troubu si zvýšíme na 180°C.

4

Těsto vyjmeme z mrazničky, potřeme ho ostrým kečupem a naplníme rajčatovou směsí. Koláč budeme péct 30 minut, dalších 20-25 minut budeme dopékat při 160°C. Po upečení koláč necháme vychladnout ve vypnuté otevřené troubě 10 -15 minut. Podáváme ho teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept