Recept

Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60406
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Ocet jablečný
42 ml Olej olivový extra panenský
500 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 582kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 7 mg
3% Bílkoviny 2 g

Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená zralá rajčata rozkrojíme, odstraníme jadýrka a opatrně vymačkáme šťávu. Pak rajčata i se slupkou odložíme do mísy. Červenou lahůdkovou cibuli a 1-2 stroužky česneku očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k rajčatům. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky pokrájíme nebo rotrháme na kousky. Přidáme ji též k rajčatům spolu s olivovým olejem, solí, octem a lžičkou cukru. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a rajčata necháme při pokojové teplotě marinovat 1 hodinu.

2

Podáváme je místo omáček nebo kečupů.

Poznámka

Tip: marinovaná rajčata promícháme s uvařenými špagetami, které posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept