Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě
Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60406 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
42 ml | Olej olivový extra panenský |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 301,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ocet jablečný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená zralá rajčata rozkrojíme, odstraníme jadýrka a opatrně vymačkáme šťávu. Pak rajčata i se slupkou odložíme do mísy. Červenou lahůdkovou cibuli a 1-2 stroužky česneku očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k rajčatům. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky pokrájíme nebo rotrháme na kousky. Přidáme ji též k rajčatům spolu s olivovým olejem, solí, octem a lžičkou cukru. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a rajčata necháme při pokojové teplotě marinovat 1 hodinu. |
2 | Podáváme je místo omáček nebo kečupů. |
Poznámka
Tip: marinovaná rajčata promícháme s uvařenými špagetami, které posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.