Recept

Moje lečo na maďarský způsob

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60407
Kategorie: Zelenina

Ingredience

220 g Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
30 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika sladká
550 g Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
6% Sacharidy 20 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 95 mg
18% Bílkoviny 10 g

Moje lečo na maďarský způsob postup přípravy receptu:

1

Zralá rajčata a masité, světlezelené (převážně nepálivé) papriky omyjeme, necháme okapat. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky a odložíme do mísy. Rajčata pokrájíme na větší kostičky nebo osminky a odložíme je do druhé mísy. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme tenčí plátky.

2

V hlubší větší pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, na něm krátce orestujeme cibuli. Po 1-2 minutách přidáme nakrájené proužky paprik, promícháme, snížíme teplotu a papriky s cibulí dusíme pod poklicí. Občas směs promícháme a přibližně za 6-10 minut je paprika poloměkká. Přidáme sladkou papriku, promícháme, následně přidáme rajčata, znovu promícháme a dusíme pod poklicí dalších 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem a podle kyslosti rajčat i cukrem. Pokud zelenina pustila hodně šťávy, odložíme poklici a necháme tekutinu odpařit. (Zelenina by měla být šťavnatá, ale neměla by ve šťávě "plavat".)

3

Nakonec do hotového leča rozklepneme vejce, necháme je 1-2 minuty zatuhnout, až potom je zlehka zamícháme. Po chvilce pánev odstavíme z plotny, vajíčka v leču dojdou. Dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept