Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60409 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Hovězí bujón |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kg | Rajčata koktejlová |
Drobenka | |
---|---|
60 g | Mandle loupané |
100 g | Máslo |
100 g | Mouka polohrubá |
20 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 9,1mg |
Draslík | 50,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 105,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Mandle loupané, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Hovězí bujón, Rajčata koktejlová, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená rajčata nakrájíme na na čtvrtky. Pekáček vymažeme olivovým olejem, na něj poskládáme rajčata, pokapeme je 2-3 lžíce silného hovězího bujónu a dáme je do trouby péct. Pečeme je při 180°C přibližně 30-35 minut. Omyjeme čerstvou bazalku a necháme ji okapat. |
2 | Mezitím si připravíme drobenku. Do mísy dáme polohrubou mouku, na kostky pokrájené máslo, pomleté loupané mandle, piniové oříšky, nastrouhaný Parmezán, sůl a čerstvě pomletý pepř. Pomocí prstů směs promícháme tak, že vytvoříme drobenku. |
3 | Když máme rajčata upečená, ale šťavnatá, pekáč vytáhneme z trouby, promícháme je natrhanými lístky bazalky, posypeme je drobenkou, kterou uhladíme pomocí vidličky nebo stěrky a dáme znovu do trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně dalších 15-20 minut při 180°C. Dezert necháme chvilku vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Pokud chcete trochu ušetřit, Parmezán můžeme nahradit sýrem Gran Moravia nebo oštiepkom a piniové oříšky nahradíme slunečnicovými semínky.