Recept

Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60409
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Hovězí bujón
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Rajčata koktejlová
Drobenka
60 g Mandle loupané
100 g Máslo
100 g Mouka polohrubá
20 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 214 mg
16% Bílkoviny 9 g

Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená rajčata nakrájíme na na čtvrtky. Pekáček vymažeme olivovým olejem, na něj poskládáme rajčata, pokapeme je 2-3 lžíce silného hovězího bujónu a dáme je do trouby péct. Pečeme je při 180°C přibližně 30-35 minut. Omyjeme čerstvou bazalku a necháme ji okapat.

2

Mezitím si připravíme drobenku. Do mísy dáme polohrubou mouku, na kostky pokrájené máslo, pomleté loupané mandle, piniové oříšky, nastrouhaný Parmezán, sůl a čerstvě pomletý pepř. Pomocí prstů směs promícháme tak, že vytvoříme drobenku.

3

Když máme rajčata upečená, ale šťavnatá, pekáč vytáhneme z trouby, promícháme je natrhanými lístky bazalky, posypeme je drobenkou, kterou uhladíme pomocí vidličky nebo stěrky a dáme znovu do trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně dalších 15-20 minut při 180°C. Dezert necháme chvilku vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Pokud chcete trochu ušetřit, Parmezán můžeme nahradit sýrem Gran Moravia nebo oštiepkom a piniové oříšky nahradíme slunečnicovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept