Jarní jogurtové mlsání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní jogurtové mlsání
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60410 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cukrářské piškoty |
75 g | Cukr třtinový |
400 g | Jahody |
80 g | Reveň (Rebarbora) |
400 g | Smetanový jogurt z Valašska |
250 g | Tvaroh tučný |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 82,5mg |
Vláknina | 720,0mg |
Vitamín A | 20,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukrářské piškoty, Jahody, Smetanový jogurt z Valašska nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní jogurtové mlsání postup přípravy receptu:
1 | Očištěné jahody omyjeme a necháme okapat. Větší jahody překrojíme na poloviny. Omytou rebarboru (2 řapíky - přibližně 80g) oloupeme a nakrájíme na 2 cm kousky, které dáme do rendlíku, přidáme cukr, vodu (přibližně 50-100ml, jen aby byla rebarbora zakrytá), promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 5 minut. |
2 | Pak k rebarboře přidáme jahody, zlehka směs promícháme, necháme probublávat přibližně dalších 5 minut. Jahody se nesmí rozvařit, jen musí změknout. Rendlík odstavíme z plotny. |
3 | V míse vyšleháme měkký tučný tvaroh se smetanovým bílým jogurtem |
4 | a cukrem. Naplníme poháry, přelijeme je rebarborou s jahodami, do každého poháru zasuneme dlouhý cukrářský piškot a podáváme. |