Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60411

Ingredience

Rebarbora s karamelem
60 g Cukr třtinový
60 g Máslo
450 g Reveň (Rebarbora)
Křehké těsto
2 polévková lžíce Acidofilní mléko
180 g Cukr krupice
1 ks Kypřící prášek do pečiva
180 g Mouka polohrubá
130 g Máslo
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
Na ozdobení
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Mandle plátky
1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 395kJ
19% Sacharidy 69 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 49 mg
15% Bílkoviny 8 g

Rebarborová fantazie postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme řapíky rebarbory (reveň), pokrájíme je na větší kousky (4-5cm) a odložíme do mísy. Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Připravíme si křehké těsto: do šlehací mísy dáme změklé máslo a cukr. Vanilkový lusk rozpůlíme, zrníčka vanilky seškrábneme k cukru a vše vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme 3 vejce. Přimícháme prosátou polohrubou mouku, do které jsme zamíchali kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Aby bylo těsto nadýchanější, přimícháme 2 polévkové lžíce acidofilního mléka.

3

V pekáčku nebo pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozpustíme máslo a přidáme cukr. Za stálého míchání, jakmile se začne tvořit karamel, hned na rozpuštěný cukr rozložíme kousky rebarbory a pekáček odstavíme z plotny. Na rebarboru vyklopíme připravené těsto, uhladíme ho stěrkou a dáme péct. Pečeme přibližně 30 minut do zlatova. Koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

4

Mezitím v pánvičce nasucho opražíme dozlatova plátky loupaných mandlí a slunečnicová semínka. Dáváme pozor, aby se nepřipekla. Když pánev s mandlemi odstavíme z plotny, přimícháme třtinový cukr. Vychladlý koláč po 15-20 minutách překlopíme na servírovací mísu, ozdobíme ho opraženými mandlemi se semínky, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept