Rebarborová fantazie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborová fantazie
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60411 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Rebarbora s karamelem | |
---|---|
60 g | Cukr třtinový |
60 g | Máslo |
450 g | Reveň (Rebarbora) |
Křehké těsto | |
2 polévková lžíce | Acidofilní mléko |
180 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
130 g | Máslo |
180 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobení | |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 304,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 217,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Reveň (Rebarbora), Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vanilkový lusk, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Acidofilní mléko, Kypřící prášek do pečiva, Máslo, Sůl, Mandle plátky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborová fantazie postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oloupeme řapíky rebarbory (reveň), pokrájíme je na větší kousky (4-5cm) a odložíme do mísy. Troubu předehřejeme na 180°C. |
2 | Připravíme si křehké těsto: do šlehací mísy dáme změklé máslo a cukr. Vanilkový lusk rozpůlíme, zrníčka vanilky seškrábneme k cukru a vše vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme 3 vejce. Přimícháme prosátou polohrubou mouku, do které jsme zamíchali kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Aby bylo těsto nadýchanější, přimícháme 2 polévkové lžíce acidofilního mléka. |
3 | V pekáčku nebo pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozpustíme máslo a přidáme cukr. Za stálého míchání, jakmile se začne tvořit karamel, hned na rozpuštěný cukr rozložíme kousky rebarbory a pekáček odstavíme z plotny. Na rebarboru vyklopíme připravené těsto, uhladíme ho stěrkou a dáme péct. Pečeme přibližně 30 minut do zlatova. Koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
4 | Mezitím v pánvičce nasucho opražíme dozlatova plátky loupaných mandlí a slunečnicová semínka. Dáváme pozor, aby se nepřipekla. Když pánev s mandlemi odstavíme z plotny, přimícháme třtinový cukr. Vychladlý koláč po 15-20 minutách překlopíme na servírovací mísu, ozdobíme ho opraženými mandlemi se semínky, nakrájíme a podáváme. |