Osvěžující dresing ke grilovanému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující dresing ke grilovanému masu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60414 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Choceňský smetanový jogurt |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 205,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 362,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek, Choceňský smetanový jogurt, Pepř bílý, Sůl, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující dresing ke grilovanému masu postup přípravy receptu:
1 | Salátovou omytou okurku a velký stroužek česneku oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Z omytého kopru setřepeme vodu, lístky drobně pokrájíme a přidáme k okurce. |
2 | Hustý smetanový jogurt promícháme s okurkou, podle chuti osolíme a dochutíme bílým pepřem, špetkou zázvoru a vše znovu promícháme. |
Poznámka
Tento lahodný dresing podáváme vychlazený ke grilovanému masu.