Recept

Restovaný losos s chilli a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60420
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Máta
1,5 kávová lžička Med včelí
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
Restovaný losos
1 ks Chilli paprička
450 g Losos - filety
3 polévková lžíce Olej olivový
Rýžové nudle
200 g Nudle rýžové
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
14% Sacharidy 51 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 182 mg
45% Bílkoviny 25 g

Restovaný losos s chilli a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Větší chilli papričku omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a opatrně nožem odstraníme zrníčka. Pak ji pokrájíme na tenké kroužky. Omyté filety z lososa osušíme, podélně je rozkrojíme, tak získáme 4 tenké pláty, které nakrájíme na 8 - 12 kousků. Očistíme a omyjeme jarní cibulky, mladou salátovou okurku, snítku petrželky, několik lístků črstvé máty peprné a nať celeru. Bylinky pokrájíme nahrubo, neloupanou okurku nakrájíme na tenké plátky a cibulku na kroužky.

2

Do mísy vložíme rýžové nudle. Můžeme je trochu roztrhat, mírně je osolíme (1/2-1 lžička) a zalijeme vařící vodou z varné konvice. Mísu zakryjeme a podle návodu nudle necháme nabobtnat přibližně 3-4 min. Pak je scedíme.

3

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Kousky lososa restujeme do zlatova z každé strany přibližně po 2 minutách. Přidáme chilli papričku, lososa pokapeme tekutým medem, sójovou omáčkou a směs promícháme. Restujeme ještě 2-3 minuty, až nám šťáva začne karamelizovat. Poté přidáme pokrájenou cibulku, okurku a bylinky a naposledy opatrně zamícháme rýžové nudle. Podle chuti směs dosolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept