Vepřové na hořčici s kapustičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na hořčici s kapustičkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 77,2mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na hořčici s kapustičkami postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájíme maso, naklepeme, pomažeme hořčicí, osolíme a opepříme. Naložené plátky necháme v lednici 2 hodiny. |
2 | Poté maso osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. |
3 | Očistíme mrkev a kapustičky a opláchneme. Nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
4 | Poté vodu slijeme a zeleninu promícháme s máslem. |
5 | Hotové maso podáváme se zeleninou. |