Jednoduchý recept

Štika s mrkví a pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60438
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cherry rajčata
1 ks Citrony
40 g Máslo čerstvé
3 ks Mrkev
1 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Pórek
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
800 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 160kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 102 mg
45% Bílkoviny 25 g

Štika s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou menší štiku (bez šupin) zbavíme hlavy, ploutví, podélně ji rozkrojíme a vykostíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Z tenkého alobalu nastříháme 4 čtverce přibližně 25x 25 cm. Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyjeme, osušíme a očistíme zeleninu: mladou jarní mrkev, pórek, chemicky neošetřený citrón a cherry rajčata. Mrkev nastrouháme na tenké hranolky, pórek pokrájíme na tenká kolečka a v míse zeleninu promícháme. Ještě si nakrájíme 8 tenkých plátků slaniny a 4 plátky másla.

2

Na střed každého alobalu dáme zeleninu, na ni plátek slaniny a másla.

3

Omyté a osušené porce z čerstvé štiky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a položíme je na zeleninu. Navrch každé porce ryby poklademe zbývající tenké plátky slaniny, přidáme čtvrtku citrónu a rajčátko. Okraje alobalu přitáhneme k sobě a zavineme. Zbývající okraje musíme též zavinout, aby nevytekla šťáva. Takto upravené balíčky poskládáme do malého pekáčku. Pečeme při teplotě 185-190°c přibližně 20 minut.

Poznámka

Štiku můžeme mít s kůží i bez kůže. Pokud máte porce štiky i s kůží, položte ji na zeleninu s kůží naspod. Jako příloha se nejvíce hodí v troubě rozpečené bagetky potřené česnekovým máslem. Na strouhání zeleniny doporučuji struhadlo, které nakrájí nudličky ze zeleniny snadno a bezpečně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept