Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60446
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr
1 ks Králičí prsa
4 ks Králičí stehna
1 polévková lžíce Libeček
2 ks Mrkev
1 kávová lžička Nové koření
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
3 polévková lžíce Petržel - nať
10 g Sůl
2 l Voda pitná
2,5 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 21 kcal
Kilojoule 86kJ
1% Sacharidy 3 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 18 mg
1% Bílkoviny 1 g

Králičí sulc postup přípravy receptu:

1

Omytá králičí přední i zadní stehna a prsa dáme do většího hrnce, zalijeme je vodou tak aby bylo maso úplně zakryto. Maso dáme vařit, jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme jen probublávat.

2

Očistíme mrkev, cibuli, česnek a omyjeme několik snítek petrželové natě, snítku (1 lžíce) libečku a celeru. Celerovou a libečkovou nať svážeme nití. Petrželovou nať a kopr si odložíme. K masu přidáme hned na začátku vaření 2 větší bobkové listy, celé nové koření, celý černý pepř a svázené bylinky. Králíka budeme pomalu vařit téměř 3 hodiny. Přibližně po 2 hodinách vaření přidáme do vývaru 1 mrkev.

3

Když se maso odděluje od kostí, vyjmeme ho z vývaru, ten přecedíme přes jemné síto do druhého kastrólu. Vývaru by mělo být přibližně 900ml. Maso obereme od kostí, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy. Do scezeného vývaru pokrájíme na kolečka druhou mrkev a pomalu vývar přivedeme znovu k varu. Mrkev budeme vařit 8-10 minut. Po 10 minutách vypneme vařič a vývar necháme vychladnout dalších 10-12 minut. Dochutíme ho solí a bílým pepřem. Pak do něj důkladně zamícháme plátky želatiny, až se rozpustí, a nakonec petrželovou nať. Do čistých suchých větších misek rozdělíme maso, zalijeme ho promíchaným vývarem s mrkví a petrželkou. Misky zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Pak je odložíme do druhého dne do chladničky.

4

Druhý den před podáváním omyjeme a očistíme jarní cibulky s natí a jemné snítky kopru. Cibulky nakrájíme na tenké kroužky, kopr nasekáme nadrobno. Ztuhnutý sulc vyklopíme na talíře, posypeme je cibulkou, koprem a podáváme.

Poznámka

K sulcu podáváme podle chuti i ocet (jablečný, vinný). Jako přílohu volíme bílé pečivo nebo čerstvý křupavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept