Kuřecí hrnec s jarní mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí hrnec s jarní mrkví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Hrášek |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Libeček |
100 g | Máslo |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
800 g | Mrkev |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegetol |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 559,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 89,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrášek, Kuřecí prsa, Máslo, Mrkev, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vegetol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí hrnec s jarní mrkví postup přípravy receptu:
1 | Jarní mrkev, brambory a cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme: mrkev a cibulku na kolečka, brambory na čtvrtky. Omytou a okapanou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jarní hrášek vyloupeme a odložíme do misky k bylinkám. Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Dáme na něj mrkev, cibulku a pokrájenou snítku lístků libečku. Promícháme a krátce asi 1 minutu vše restujeme. Přisypeme mouku, za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty dozlatova. Musíme dávat pozor, aby se zelenina s moukou nepřipálila. Pak za stálého míchání přilijeme studenou vodu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, bílý pepř a pomalu vaříme pod poklicí asi 10-15 minut. Když je zelenina poloměkká, vložíme kuřecí nudličky a vaříme přibližně 5 minut. Za tu dobu by mělo být maso měkké a zelenina by se měla dovařit. Nakonec do polévky dáme bylinky s hráškem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny. Po několika minutách můžeme velmi hustou polévku podávat. |