Jednoduchý recept

Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60448
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Arašídy
100 g Balkánský sýr
2 ks Cibulka jarní
1 ks Kedlubna
1 ks Limetka
350 g Mrkev
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Vlašské ořechy

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 16 g
2% Sodík 30 mg
15% Bílkoviny 8 g

Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.

2

Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept