Salát z hlávky zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlávky zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6045 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
200 g | Kompot ananasový |
100 g | Kompot jeřabinový |
100 g | Kukuřice cukrová |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 409,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Kompot ananasový, Kukuřice cukrová, Olej stolní, Ořechy vlašské, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot jeřabinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hlávky zelí postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme zelí a polovinu dáme na 3 minuty do vařící osolené vody. |
2 | Poté přecedíme a dáme do mísy na druhou polovinu syrového zelí. |
3 | Přidáme citronovou šťávu, zamícháme a na 15 minut zakryjeme utěrkou. |
4 | Přidáme další nakrájené suroviny. |
Poznámka
z citronů vymačkáme šťávu