Recept

Polévka z pečeného kuřete s hráškem a mrkví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60477

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
1 ks Citrony
90 g Hrášek mražený
500 g Kuře pečené
200 g Mrkev
50 g Máslo
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
50 ml Smetana
200 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián
1,2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 758kJ
3% Sacharidy 11 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 40 mg
4% Bílkoviny 2 g

Polévka z pečeného kuřete s hráškem a mrkví postup přípravy receptu:

1

Nejdříve ze zbytků pečeného kuřete obereme maso (může být i kůže), pokrájíme ho na menší kousky a odložíme do misky. Všechny kosti z kuřete dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a pomalu budeme vařit 1-1.5 hodiny.

2

Omyté snítky čerstvé petržele, celeru a tymiánu svážeme nití, vodu setřepeme a vložíme je do polévky. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z chemicky neošetřeného citrónu. Očištěnou a omytou mrkev, cibuli, česnek pokrájíme (mrkev na kolečka, cibuli s česnekem nadrobno). V druhém hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm krátce orestujeme dozlatova pokrájenou mrkev s cibulí (pokud máme i nakrájenou kůži z kuřete, tak ji přimícháme k zelenině). Vše restujeme za stálého míchání přibližně 5-7 minut. Přimícháme pokrájený česnek a restujeme ještě 2 minuty. Přilijeme scezený hotový vývar z kuřecích kostí, přidáme bylinky, citrónovou kůru se šťávou a pomalu vaříme maximálně 10 minut. Vyjmeme svazek bylinek, do polévky přimícháme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. Do rozmixované polévky zamícháme zbytky masa, zmrazený zelený hrášek a kudrnku. Vše necháme přejít varem, dochutíme solí, bílým pepřem a hrnec s polévkou odstavíme z plotny.

3

V pánvi na rozpuštěném másle osmažíme dozlatova strouhanku, pak ji dáme do misky. Polévku a strouhanku servírujeme zvlášť. Strouhanku si každý nabere do polévky sám podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept