Jednoduchý recept

Bruselské vafle

  • Belgie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bruselské vafle 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60480
Kategorie: Vafle

Ingredience

15 g Droždí
250 g Máslo čerstvé
650 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Třtinový cukr
3 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 256kJ
27% Sacharidy 99 g
79% Tuky 59 g
2% Sodík 50 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bruselské vafle postup přípravy receptu:

1

Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a necháme 10 minut stát.

2

Poté přidáme zbytek mléka, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut kynout.

3

Máslo rozpustíme a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté ho do těsta vmícháme.

4

Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

5

Vaflovač rozpálíme, vymažeme a lijeme do něj těsto, které opečeme dozlatova.

Poznámka

Podáváme pocukrované, nebo s čím to máme rádi. Vafle můžeme podávat se šlehačkou pokapané čokoládou, s ovocem...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept