Jednoduchý recept

Candát zámecký dušený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 605
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Candát obecný
1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Hroznové víno
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 202 mg
13% Bílkoviny 7 g

Candát zámecký dušený postup přípravy receptu:

1

Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo.

2

Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl bílého šumivého vína a přikryjeme pergamenovým papírem, který potřeme máslem.

3

Dusíme a po chvilce přidáme několik kuliček hroznového vína. Necháme ještě chvilku podusit, pak papír odstraníme, slijeme vypečenou šťávu a tu použijeme k přípravě omáčky na přelití již hotového pokrmu.

4

Do slité šťávy přidáme šumivé víno, žloutky a stále šleháme metlou ve vodní lázni nebo nad párou až nám vznikne hustá omáčka. Omáčka se nesmí vařit. Ochutíme ji citronovou šťávou, osolíme, můžeme přidat i trochu cukru, dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept