Jednoduchý recept

Špenátové noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6050

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pšeničná krupice
3 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
300 g Tvaroh tučný
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
350 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
5% Sacharidy 17 g
53% Tuky 40 g
27% Sodík 547 mg
45% Bílkoviny 25 g

Špenátové noky postup přípravy receptu:

1

Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.

2

Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.

3

Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.

4

Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.

5

Uvařené noky vyplavou na povrch.

6

Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept