Špenátové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6050 |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
350 g | Špenát listový čerstvý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
300 g | Tvaroh tučný |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 268,0mg |
Draslík | 579,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 250,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové noky postup přípravy receptu:
1 | Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody. |
2 | Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy. |
3 | Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout. |
4 | Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky. |
5 | Uvařené noky vyplavou na povrch. |
6 | Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru. |