Recept

Hlíva s netradičním bramborovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hlíva s netradičním bramborovým salátem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60504

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
12 ks Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Křen
150 g Lišky čerstvé
40 g Lískové ořechy
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
7 g Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
7 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 092kJ
8% Sacharidy 30 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 267 mg
16% Bílkoviny 9 g

Hlíva s netradičním bramborovým salátem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami.

2

Dvě minuty povaříme vývar, ocet a hořčici. Přimícháme to k bramborám.

3

Lišky a oříšky restujeme na troše oleje a přidáme do bramborového salátu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou pažitku.

4

Hlívu obalíme v trojobalu a osmažíme na zbytku oleje.

5

Smaženou hlívu podáváme s křenem, brusinkovým kompotem a bramborovým salátem.

Poznámka

Brambory můžeme vařit oloupané nebo "na loupačku" - jak máme rádi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept