Hlíva s netradičním bramborovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlíva s netradičním bramborovým salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60504 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
12 ks | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Křen |
40 g | Lískové ořechy |
150 g | Lišky čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
7 g | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 573,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 147,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Křen, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kompot brusinkový, Lišky čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hlíva ústřičná, Lískové ořechy, Ocet vinný, Pažitka, Pepř černý mletý, Strouhanka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hlíva s netradičním bramborovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami. |
2 | Dvě minuty povaříme vývar, ocet a hořčici. Přimícháme to k bramborám. |
3 | Lišky a oříšky restujeme na troše oleje a přidáme do bramborového salátu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou pažitku. |
4 | Hlívu obalíme v trojobalu a osmažíme na zbytku oleje. |
5 | Smaženou hlívu podáváme s křenem, brusinkovým kompotem a bramborovým salátem. |
Poznámka
Brambory můžeme vařit oloupané nebo "na loupačku" - jak máme rádi.