Recept

Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60506

Ingredience

Masovo-lilková směs
1 ks Cibule
3 ks Lilek
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 g Vepřové maso mleté
2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Smetanová směs
2 špetka Pepř bílý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
Na vytření a vysypání mísy
2 polévková lžíce Máslo
3 polévková lžíce Strouhanka
Na posypání
10 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
2% Sacharidy 6 g
73% Tuky 54 g
14% Sodík 280 mg
73% Bílkoviny 41 g

Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na na 180°C. Do mísy dáme mleté libové vepřové maso. Očistíme cibuli s česnekem, drobně vše pokrájíme a přidáme k masu. K masu ještě přidáme vejce, sůl, pepř, 3 lžíce strouhanky, omyté a nadrobno posekané čerstvé lístky z majoránky a šalvěje. Směs dobře promícháme.

2

Aby jsme si připravili měkké lilky co nejdříve, omyjeme je, osušíme, propíchneme na několika místech vidličkou a dáme na 7 minut do mikrovlnné trouby na 900W. Necháme je mírně vychladnout, pak je nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Parmezán nastrouháme do misky (odebereme z něj 2 lžíce, které si odložíme do další misky), přidáme zakysanou smetanu, sůl a bílý pepř. Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou (přibližně 3 lžíce), pak do ní rozložíme masovou směs s lilky, přelijeme ji připravenou směsí ze zakysané smetany a dáme péct na 40 minut. Odloženou lžíci parmezánu promícháme s 10 lžícemi strouhanky. Po 40 minutách upečené maso vyjmeme z trouby, posypeme připravenou strouhankou a pečeme ještě 10 minut.

3

Masovo-lilkovou směs podáváme teplou i studenou.

Poznámka

Masovo-lilkovou směs podáváme teplou se zeleným salátem a bramborami, studenou sekanou s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept