Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60506 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Masovo-lilková směs | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřové maso mleté |
Smetanová směs | |
2 špetka | Pepř bílý |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Na vytření a vysypání mísy | |
2 polévková lžíce | Máslo |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Na posypání | |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 236,5mg |
Draslík | 685,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 184,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Šalvěj čerstvá, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Sýr Parmezán, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Lilek, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Pepř bílý, Sůl, Máslo, Strouhanka, Strouhanka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na na 180°C. Do mísy dáme mleté libové vepřové maso. Očistíme cibuli s česnekem, drobně vše pokrájíme a přidáme k masu. K masu ještě přidáme vejce, sůl, pepř, 3 lžíce strouhanky, omyté a nadrobno posekané čerstvé lístky z majoránky a šalvěje. Směs dobře promícháme. |
2 | Aby jsme si připravili měkké lilky co nejdříve, omyjeme je, osušíme, propíchneme na několika místech vidličkou a dáme na 7 minut do mikrovlnné trouby na 900W. Necháme je mírně vychladnout, pak je nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Parmezán nastrouháme do misky (odebereme z něj 2 lžíce, které si odložíme do další misky), přidáme zakysanou smetanu, sůl a bílý pepř. Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou (přibližně 3 lžíce), pak do ní rozložíme masovou směs s lilky, přelijeme ji připravenou směsí ze zakysané smetany a dáme péct na 40 minut. Odloženou lžíci parmezánu promícháme s 10 lžícemi strouhanky. Po 40 minutách upečené maso vyjmeme z trouby, posypeme připravenou strouhankou a pečeme ještě 10 minut. |
3 | Masovo-lilkovou směs podáváme teplou i studenou. |
Poznámka
Masovo-lilkovou směs podáváme teplou se zeleným salátem a bramborami, studenou sekanou s chlebem.