Jednoduchý recept

Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou

  • Řecko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60507

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
6 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika
10 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
3 ks Rajčata
6 polévková lžíce Sýr Feta
10 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
1% Sacharidy 4 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 94 mg
22% Bílkoviny 12 g

Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.

2

Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).

3

Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.

4

Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.

5

Podáváme posypané petrželkou.

Poznámka

V případě, že neseženeme jehněčí maso, můžeme nahradit i mixem vepřové a hovězí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept