Řecká musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká musaka
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bešamel |
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Gouda |
700 g | Jehněčí maso mleté |
3 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 902,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 330,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory, Cibule, Jehněčí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Lilek, Pepř černý mletý, Skořice mletá, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká musaka postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. |
2 | Brambory uvaříme do poloměkka a také je nakrájíme na kolečka. |
3 | Lilek i brambory osmahneme na oleji. |
4 | Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na oleji, přidáme maso a po chvíli i prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a přidáme skořici i rajčata. Dusíme, až se přebytečná kapalina vypaří. Osolíme, opepříme. |
5 | Pekáč vymažeme a střídavě klademe vrtstvy - lilek, brambory, maso, sýr, bešamel. |
6 | Pečeme 45 minut na 200 °C. |
Poznámka
Voda na vaření brambor - podle potřeby. Jehněčí maso můžeme nahradit hovězím.