Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Řecká musaka 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60509
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Bešamel
500 g Brambory
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
200 g Gouda
700 g Jehněčí maso mleté
3 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Skořice mletá
10 g Sůl
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 712kJ
6% Sacharidy 23 g
61% Tuky 46 g
21% Sodík 411 mg
59% Bílkoviny 33 g

Řecká musaka postup přípravy receptu:

1

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.

2

Brambory uvaříme do poloměkka a také je nakrájíme na kolečka.

3

Lilek i brambory osmahneme na oleji.

4

Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na oleji, přidáme maso a po chvíli i prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a přidáme skořici i rajčata. Dusíme, až se přebytečná kapalina vypaří. Osolíme, opepříme.

5

Pekáč vymažeme a střídavě klademe vrtstvy - lilek, brambory, maso, sýr, bešamel.

6

Pečeme 45 minut na 200 °C.

Poznámka

Voda na vaření brambor - podle potřeby. Jehněčí maso můžeme nahradit hovězím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept