Čokoládový koláč s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový koláč s polevou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60514 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
250 g | Horká čokoláda |
3 polévková lžíce | Kakao |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
125 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
30 g | Čokoláda bílá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 47,1mg |
Draslík | 206,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Čokoláda bílá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Horká čokoláda, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kakao nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový koláč s polevou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. |
2 | Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C. |
3 | Tmavou čokoládu rozpustíme s máslem. |
4 | Bílou čokoládu rozpustíme. |
5 | Hotový koláč přelijeme po celé ploše hořkou čokoládou a bílou čokoládou vytvarujeme tenké proužky přes hnědou čokoládu. Špejlí jedeme po polevě, abychom vytvořili zajímavé mramorování. |
Poznámka
Čokoládu používáme co nejkvalitnější. Koláč krájíme vždy až po vychladnutí.