Recept

Mramorový koláč s dýní

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mramorový koláč s dýní 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60515

Ingredience

250 g Cukr krupice
100 g Cukr krystal
0,5 ks Dýně Hokkaidó
3 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřící prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
125 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
15% Sacharidy 55 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 24 mg
20% Bílkoviny 11 g

Mramorový koláč s dýní postup přípravy receptu:

1

Dva žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, ze dvou bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

2

Oloupanou, nakrájenou dýni povaříme ve vodě 20 minut doměkka.

3

Smícháme 1 vejce, rozmixovanou dýni, cukr krystal, tvaroh a skořici.

4

Do koláčové formy s pečicím papírem lijeme na střídačku tmavé těsto a dýňové těsto - potom těsta ještě projedeme obrácenou stranou vařečky, aby vzniklo zajímavé mramorování.

5

Pečeme 35 minut na 180 °C.

Poznámka

Důležitý je výběr kakaa - je potřeba, aby podíl kakaového másla byl 15-20 %.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept