Mramorový koláč s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorový koláč s dýní
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60515 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr krystal |
0,5 ks | Dýně Hokkaidó |
3 polévková lžíce | Kakao |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
125 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 64,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr krystal, Kakao, Kypřící prášek do pečiva, Skořice mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorový koláč s dýní postup přípravy receptu:
1 | Dva žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, ze dvou bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. |
2 | Oloupanou, nakrájenou dýni povaříme ve vodě 20 minut doměkka. |
3 | Smícháme 1 vejce, rozmixovanou dýni, cukr krystal, tvaroh a skořici. |
4 | Do koláčové formy s pečicím papírem lijeme na střídačku tmavé těsto a dýňové těsto - potom těsta ještě projedeme obrácenou stranou vařečky, aby vzniklo zajímavé mramorování. |
5 | Pečeme 35 minut na 180 °C. |
Poznámka
Důležitý je výběr kakaa - je potřeba, aby podíl kakaového másla byl 15-20 %.